Галерија

Конференција 2023. године

Директор школе, др Бранко Савић, проф. отворио је 2. КОНФЕРЕНЦИЈУ СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ „НАПРЕДНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ОБРАЗОВАЊУ И ПРИВРЕДИ“ данас у Врњачкој бањи.

Конференција „НАПРЕДНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ОБРАЗОВАЊУ И ПРИВРЕДИ“ је данас започела у Врњачкој Бањи, а отварање је било у знаку професора и директора школе, др Бранка Савића.

Ова друга конференција са међународним учешћем окупља стручњаке из области образовања и привреде из земље и иностранства. Укупно је пристигло више од 80 радова који су прошли процес одабира и које је међународни одбор одобрио за објављивање. То је јасан показатељ интересовања и ангажованости стручне заједнице у примени напредних технологија у овим секторима.

Једна од посебности ове конференције је учешће студената мастер студија, који су имали прилику да презентују своје радове. Ово је први пут да се студентима пружа прилика да своје идеје, истраживања и резултате прикажу на оваквом догађају. То представља изузетну прилику за њихово професионално усавршавање и повезивање са стручњацима из привреде.

У току наредних дана, учесници конференције ће имати прилику да присуствују различитим дискусијама и предавањима која ће покрити различите тематске области у вези са напредним технологијама. Очекује се да ће ова интерактивна и динамична атмосфера допринети размени идеја и креирању нових приступа у примени технологија у образовању и привреди.

Конференција 2022. године

Конференције „Напредне технологије у функцији развоја привреде“, данас је свечано отворена у хотелу „Краљ“ у Врњачкој Бањи. На отварању си говорили: др Бранко Савић, Директор Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, др Живослав Аврамовић, редовни проф. Универзитета у Београду, др Светлана Карић, представник КАССС-а, др, Александар Ашоња, испред Едукативног центра Нови Сад и др Горан Јованов, Председник Академије машинских наука Србије.

На конференцији ће бити изложено 55 радова током три дана рада. Овом приликом биће промовисана сарадња науке и привреде с тежиштем на примени струковних знања у оквиру напредних и нових технологија.

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду по први пут, у сарадњи са Факултетом примењених наука из Ниша,  Академијом машинских наука Србије, Друштвом за техничку дијагностику Србије, Адам институтом из Смедерева и  Едукативним центром из Новог Сада, организује конференцију на тему Напредне технологије у функцији развоја привреде.

Имајући у виду да је у току процес дигиталне трансформације привреде, која је заснована на индустријској трансформацији на основу напредних технологија, циљ ове Конференције је да промовише напредне технологије и окупи научне и стручне  раднике из земље и иностранства, чија размена знања и искуства треба да подстакне побољшање производа и процеса који покрећу иновације и на том основу даљи привредни раст и развој.

Овом приликом награђени су и чланови Академије машинских наука Србије, а подељене су и захвалнице заслужним члановима.